rolul-ursitoarelor-la-botez
Viața cu bebe

Ursitoarele la Botez

Ursitoarele vor aduce Fericire, Bucurie, Frumusete si multe altele pentru copilasul tau.

Trebuie doar sa fiti atenti cand vin sa sopteasca vorbele magice. Cheama Ursitoarele la Botez pentru o petrecere de vis.

Ursitoare la Botez

Prezenta Ursitoarelor la Botez va face ca evenimentul sa fie cu adevarat minunat pentru familia voastra pentru invitati si cel mai important pentru copilasul care asteapta cu nerabdare sa afle ce i-a rezervat soarta. Acestea au rolul de a „sorti” viitorul copilului tau numai cu lucruri bune. Conform traditiei, nasii sunt responsabili financiari pentru ursitoare, precum si pentru hainele de botez ale copilului.

Zanele Ursitoare

Ursitoarele sunt trei la numar, cele trei zane ursitoate sunt absolut incantatoare, chipurile angelice se potrivesc de minune cu vestile bune pe care le aduc in dar copilasului, astefel incat audienta va fi captivata si fermecata de soaptele magice a ursitoarelor.

ursitoarele-la-botez

Ursitul la botez

Este singurul mod prin care ne asiguram ca viitorul copilului va fi unul stralucitor, plin de bucurie si implinire. Toate cele bune se implinesc daca copilasul in ziua minunata aude soapta magica a zanelor ursitoare

Spectacol Ursit

Asistand la un spectacol de exceptie si plin de bun gust, eleganta si armonie invitatii dumneavoastra se vor simti minunat si veselia va domni peste tot, cu ajutorul minunatelor ursitoare.

Cheama Ursitoarele

Pentru ca petrecerea in cinstea copilasului sa fie perfecta avem nevoie de cateva urari de calitate e care cine sa le aduca daca nu Ursitoarele pregatite pentru asa ceva. Cu chipuri Angelice si experienta in domeniu, Ursitoarele noastre fac fata si celor mai pretentioase petreceri. Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.

Povestea Ursitoarelor

Inca din Vechime sa tot auzit de vestitele Ursitoare care hotarasc soarta noului nascut pentru tot parcursul vietii pe care aceste o va avea, despre ele se tot soptea incet pe la colturi cum ca vin neanuntate la capataiul noului nascut nimeni nu le vede nimeni nu stie ce soptesc si prevestesc pentru noul nascut.

Insasi vestitul Zeus ( cel mai puternic dintre zei ) se temea si se ferea de putearea de netagaduit a Ursitoarelor, astfel incat la nasterea unui copilas indiferent daca este de parte barbateasca sau femeiasca, soarta lui era in totalitate hotarata de Zanele Ursitoare.

rolul-ursitoarelor-la-botez

Ursitoarele ( o sa le numin la botez pentru ca ele isi faceau aparitia in apropierea acestui moment special ) erau intruchipate de trei fecioare minunate cu chip de inger si puteri magice. Fiecare din Ursitoare la botez, are un rol bine stabilit, adica urseste noului nascut ceea ce ii place ei,

  1. Prima Ursitoare la Botez urseste copilului despre frumusete fericire
  2. A doua Ursitoare la Botez urseste copilului despre noroc succes in cariera si realizari impresionante
  3. Ultima Ursitoare la Botez urseste copilului despre dragoste, iubire.

De-a lungul timpului Parintii ocrotitori au tot incercat in repetate randuri si cu multe tertipuri sa induplece Ursitoarele la botez sa urseasca o soarta mai buna copilasului preaiubit:

  • pentru ca ursitoarele vin noapte in noptile fara sot, parinti presarau faina pe jos in jurul copilasului si vedeau pasi facuti de Ursitoare la botez
  • pentru a le imbuna parintii pregateau o Cina a Ursitoarelor la Botez si printere bucatele alese lasate Zanelor se aflau si trei banuti
  • ca o multumire a urarilor de bine se aprindea cate o lumanare in camera copilasului pentru a lumina drumul Ursitoarelor
  • Tot cu o masa bogata spera nasa sa atraga ursite de bine de la Ursitoare la botez si pregateste o masa festiva plina cu bunatati prajituri apa pura flori nemaivazute si multe altele … pentru ca copilasul sa aibe tot ce este mai bun.

Ursitoarele in folclorul nostru

Si în folclorul nostru sunt mentionate cele trei ursitoare: prima tine furca si fusul, cea de-a doua toarce firul vietii, iar ultima intrerupe firul vietii, hotârând momentul mortii.

despre-ursitoare

Uneori se spune ca acest fir al vietii le este dat Ursitoarelor de catre Dumnezeu, iar acestea trebuie sa il puna pe pamant, asezand pe el toate intamplarile pe care le va avea omul de-a lungul vietii, de la care acesta nu se va putea abatea cu nici un chip.

Ursita – ceea ce hotarasc ursitoarele

Menirea pe care o fac cele surori se numeste ursita si depinde de dispozitia ursitoarelor, de ceasul bun sau rau al nasterii, iar o data înscrisa Ursita în Cartea Sortii nu mai poate fi modificata. Este de neschimbat. În povestile populare se pomeneste uneori de locul în care salajluiesc ursitoarele si care este descris ca un palat aflat la capatul pamântului, în care ard candele nenumarate, simboluri ale vietilor pamântesti.