Numele copilului sfaturi alegere
Viața cu bebe

Cum alegi numele copilului? Nume frumoase de fete și băieți

Te-ai hotărât deja ce nume va purta copilul tău? Înseamnă că ești un părinte fericit, care nu trebuie să se mai ocupe decât de botezul copilului. Poți da comanda de hăinuțe personalizate cu numele bebelușului, poți face invitațiile de botez, mărturiile și poți pregăti toate lucruri necesare pentru primul mare eveniment din viața copilului.

Mulți părinți încă nu știu ce nume să aleagă pentru bebelușul lor. Pentru a veni în ajutorul lor, am decis să scriem acest articol în care să le oferim câteva sugestii în ceea ce privește alegerea numelui copilului.

Cum alegi numele potrivit pentru copilul tău?

Pentru a fi sigur că alegi un nume potrivit pentru copilul tău, ține cont de următoarele sfaturi:

Evită diminutivele

Când copilul tău este mic ești tentat să-l alinți, folosind tot felul de cuvinte caraghioase. Cu toatea acestea, peste ani, când va crește copilul se va transforma într-un bărbat voinic. Sigur nu i-ar plăcea ca prietenii să-l strige, Mugurel, când el probabil va avea în jur de 90 de kilograme.

Cât este mic, îl poți striga prin casă oricum dorești, folosind tot felul de diminutive precum Ursuleț, Puiuț, dar asigură-te că în certificatul lui de naștere este trecut un nume plăcut.

Alege un nume specific pentru băieți sau fete

Dacă vrei să-i dai copilului un nume de care cei mai mulți încă nu au auzit, ar fi bine să faci un test, pentru a vedea cum reacționează oamenii. Spune-le prietenilor tăi ce nume vrei să-i pui copilului, fără a dezvălui sexul acestuia. Dacă te întreabă ce este, fată sau băiat, înseamnă că ar trebui să te gândești la alt nume.

În calitate de părinte, trebuie să te asiguri că-ți ferești pruncul de situații penibile. Ar fi neplăcut să ajungă la maturitate și să fie sunat de o anumită persoană care să nu știe cum să i se adreseze, domnul sau doamna.

Numele copilului sugestiiOptează pentru un nume ușor de pronunțat

Atunci când întâlnim o persoană nouă, facem cunoștință cu ea, prezentându-ne. Dacă avem un nume care se pronunță sau se scrie ciudat, atunci, trebuie să-i dăm detalii persoanei respective despre modul în care se scrie numele nostru.

Mai mult, există riscul ca anumiți funcționari să greșească numele copilului și să fie nevoie de corectare, mai ales atunci când este vorba de acte importante.

Alege un nume care nu se demodează

Multe nume precum Andreea, Alina, Cristina, Vlad sunt folosite de ani de zile și par să nu se demodeze prea curând. În schimb, Evelyn, Agnes sau Jessica pto să ajungă peste ani să fie la fel de ciudate precum sunt acum Aglaia sau Verginia.

Alege un nume scurt pentru copilului tău – numele mai lungi tind să fie prescurtate 

De obicei, avem tendința de a prescurta numele persoanelor cu care suntem familiarizați, folosind tot felul de diminutive. Cu siguranță știi cel puțin o persoană pe care o cheamă Gheorghiță dar i se spună Gigă, sau Georgeta și i se spune Geta. Sigur copilul tău și-ar dori să fie strigat pe nume.

Așadar, alege un nume mai scurt, pe care oamenii să nu-l poate prescurta, precum Andra, marius, Radu, Adina, Alina, Matei etc.

Numele bebelusului sfaturi pentru parintiAlege un nume de sfânt pentru copilul tău

Ar fi bine să-i pui copilului un nume de sfânt, pentru a fi ocrotit de acesta toată viața. În plus, copilul își va putea sărbători onomastica în fiecare an și va primi cadouri de la prieteni, familie și colegi.

Ai grijă la cacofonie!

Într-adevăr, Veronica este un nume frumos, dar nu se aude deloc bine când este pronunțat alături de Caragea. Dacă numele de familie nu începe cu „C” îți va fi mai ușor să alegi prenumele copilului.

După ce alegi numele copilului, te poți ocupa de celelalte pregătiri pentru botez și pentru camera bebelușului.

Crezi în superstiții? Află ce trebuie să faci în ziua botezului pentru ca bebelușul tău să crească mare și sănătos.

Cum pregătești camera bebelușului?

Înainte să aduci bebelușul acasă de la spital, asigură-te că locul în care va sta acesta este curățat și dezinfectat. Scapă de lucrurile inutile pe care nu le mai utilizezi de mult timp și fă mai mult loc pentru toate obiectele noi pe care le vei cumpăra pentru bebelușul tău.

Alege un pat de calitate

Camera bebelusului pat confortabilNu este atât de ușor să alegi un pat bun pentru copii. În magazine există multe modele, iar unii părinți s-ar putea simți copleșiți, neștiind ce să aleagă pentru micuțul lor. Însă, dacă vor ține cont de următoarele lucruri, le va fi mai ușor să faci alegerea corectă:

Siguranță

Cel mai important este ca pruncul să fie în siguranță în pătuțul lui. Paturile din lemn bine finisat cu margini rotunjite și vopsite cu produse non-toxice sunt foarte sigure pentru copii.

Confort

Salteaua pe care doarme copilul trebuie să fie foarte confortabilă. Este recomandat să alegi o saltea din spumă, acoperită cu bumbac. Bumbacul, fiind un material natural, reține umezeală și permite pielii să respire. În plus, nu irită pielea sensibilă a bebelușului și nu provoacă alergii.

Sertare

Dacă ai găsit un pat cu sertare sau rafturi, atunci trebuie să-l cumperi. Când ai un copil ai nevoie de multe spații de depozitare.

Cumpără un dulap mare

În camera unui copil, trebuie să existe, pe lângă pat, și un dulap încăpător. Nu contează că bebelușul este încă mic, acesta are nevoie de multe lucruri. Ar fi bine să alegi un dulap pe colț, pentru că îți rămâne mai mult spațiu liber în cameră.

Este recomandat să optezi pentru un dulap din lemn, vopsit cu o vopsea non-toxică. De asemenea, alege un model de dulap care se fixează de perete. Astfel, poți sta liniștit că nu va cădea peste copil.

Camera bebelusului pat din lemnTot în camera copilului vei avea nevoie de covor, draperie, lampă de veghe, monitor video și scaun pentru alăptat. Multe femei evită să-și cumpere un scaun pentru alăptat, crezând că vor alăpta la fel de bine și dacă vor sta pe canapea.

Însă pe canapea nu pot sta într-o poziție corectă și ajung, în timp, să se confrunte cu dureri de spate și de gât. Scaunul, în schimb, este foarte util și după alăptat, deoarece poate fi folosit pe post de balansoar.

Primele hăinuțe ale unui bebeluș

Nu te grăbi să cumperi hainele pentru bebeluș cu 4-5 luni înainte de a se naște, pentru că nu știi ce greutate va avea. Abia prin luna  7-a de sarcină, când știi cu aproximație ce greutate are bebelușul, poți merge la cumpărături, să alegi câteva hăinuțe.

Este recomandat să cumperi câteva body-uri cu mânecă lungă, șosețele, ploverașe, căciulițe, o jachetă, mănuși și babețele.  Nu cumpăra prea multe haine pentru nou-născuți, pentru că bebelușul crește repede și nu apucă să le poarte pe toate.

În plus, sigur va primi multe hăinuțe și de la prietenii sau rudele tale. Îi poți cumpăra, în schimb, haine în mărimi mai mari, pe care să le poarte pe viitor.

Numele bebelusului alegerea corectaProduse necesare pentru igiena bebelușului

Nu este suficient să pregătești doar camera și hainele copilului ci și baia, atunci când te întorci de la maternitate. Achiziționează din timp o cădiță pentru bebeluș, câteva prosoape mici, un detergent special cu care să speli hainele copilului, o perie moale, un gel de duș special pentru copii și o cremă pentru pielea sensibilă a bebelușului.

Și în bucătărie ai nevoie de câteva lucruri necesare pentru copil precum biberoane, sterilizator de biberoane, fierbător, robot de bucătărie pentru pasarea alimentelor solide.

Un copil îți schimbă foarte mult viața. Bucură-te alături de el de tot ceea ce se întâmplă și profită din plin de fiecare secundă.