Lumanare de botez personalizata modele
Botez / Creștinare

Lumânare de botez personalizată – cele mai populare modele

Dacă urmează să botezi un copil, sigur vrei să cumperi cele mai frumoase lucruri pentru botezul acestuia. Ca nașă, trebuie să achiziționezi mai multe lucruri, printre care trusou, haine, lumânare de botez, cruciulițe, o icoană. Dacă te întrebi ce lumânare de botez ar trebui să cumperi, îți recomandăm să optezi pentru una personalizată. Lumânarea de botez personalizată cu numele bebelușului este la mare căutare în ultimul timp.

De asemenea, lumânările de botez pot fi personalizate și cu inițialele și data de naștere a pruncului.

Lumânare de botez personalizată

Lumânările de botez pot fi decorate cu tull, flori sau materiale textile. Fiecare lumânare poate fi personalizată cu numele copilului ce urmează a fi botezat, sau cu inițialele și data de naștere a acestuia. Lumânările decorate cu fundițe din materiale textile sunt rezistente la transport și pot fi livrate în orice colț al lumii.

Alege o lumânare fabricată din ceară de bună calitate pe care părinții să o poată păstra mult timp după botezul copilului. Ar fi bine, de asemenea, ca lumânarea să se asorteze și cu celelalte lucruri necesare pentru botez, precum trusoul și hăinuțele copilului.

Poți opta pentru o lumânare acoperită de o pelerină albă sau crem legată cu o fundiță. Pe lângă faptul că această pelerină decorează frumos lumânarea, protejează și mâinile în timpul slujbei de botez. Pe pelerină sau pe fundiță poate fi brodat numele bebelușului.

De asemenea, și lumânările de botez cu motive tradiționale sunt la mare căutare. Acestea se asortează perfect cu trusourile și hainele în stil tradițional românesc.

Citește și despre trusoul de botez și vezi ce conține aceasta și cine trebuie să-l cumpere.

Lumanare de botez personalizata idei lumanariȘi lumânările decorate cu tul sunt foarte apreciate. Acestea sunt elegante și pot avea în mijloc o inimioară brodată cu numele bebelușului sau inițialele acestuia.

Cum alegi lumânarea de botez?

Lumânările de botez pot avea dimensiuni de la 25 cm, până la 1 m. Lumânările clasice sunt cele care au o înălțime cuprinsă între 50 și 60 cm. Cei mai mulți nași, optează pentru acest tip de lumânări, deoarece florile sau modelele pictate se văd foarte bine pe ele.

Lumânările de botez cu înălțimea cuprinsă între 75 cm și 1 metru sunt căutate mai rar. Însă sunt și nași care optează pentru lumânări atât de înalte.

Cei care își doresc o lumânare de botez mai scurtă, pot alege una cu o înălțime cuprinsă între 25 și 40 cm înălțime. Avantajul lumânărilor mai scurte este că pot fi păstrate și ca obiect de decor în casă.

Dacă părinții aleg să organizeze un botez tematic, ai putea cumpăra o lumânare care să se potrivească cu tema evenimentului.

Ce semnifică lumânarea de botez?

Lumânare care se aprinde la botez reprezintă lumina veșnică pe care o primește pruncul. Lumina lumânării poartă copilul spre lumină și-l călăuzește de-a lungul vieții.

Oamenii cred că lumânările de botez au putere vindecătoare, de aceea trebuie păstrate toată viața. Acestea se aprind atunci când copilul este bolnav sau când împlinește anii. De asemenea, unii susțin că lumânarea de botez poate fi aprinsă și atunci când nașii sau părinții trec prin clipe grele.

La băița de a doua zi pe care nașa i-o face pruncului, se aprinde lumânarea de la botez. Această lumină ocrotește sufletul bebelușului în timp ce este scăldat. Cei care vor să păstreze lumânare o perioadă lungă trebuie să o învelească într-o pânză din bumbac și să o pună într-o cutie alături de o creangă de busuioc sfințit.

Lumanare de botez personalizata designMembrii bisericii spun că în momentul în care mergem la biserică și aprindem o lumânare pentru noi, avem parte de lumina pe care am primit-o la botez.

Florile cu care sunt decorate lumânările de botez au și ele o semnificație deosebită. Acestea simbolitatea darurile pe care pruncul pe primește prin intermediul Domnului.

Lumânările de botez sunt decorate, de multe ori, cu flori de câmp, crenguțe de brad și de busuioc.

Ce spun bătrânii despre lumânarea de botez

Potrivit credinței populare există o legătură între lungimea lumânării și cea a vieții. Însă, preoții nu aprobă această idee și consideră că este doar un mit. De asemenea, tot în popor se spune că nașii văd lumina lumânării pe care o aprind la botezul fiului, atunci când ajung pe lumea cealaltă.

Toți copiii născuți din părinți creștini trebuie să fie botezați, iar la niciun botez nu trebuie să lipsească lumânarea. Aceasta îl călăuzește pe prunc de-a lungul vieții și îl ajută să treacă peste momentele dificile din viață.

Credința populară spune că atunci când copilul se simte rău, iar mama aprinde lumânarea lângă icoană și se roagă la Dumnezeu, copilul începe să scape de dureri și să se simtă mai bine.

Lumanare de botez personalizata flori naturalePotrivit tradiției, fetele singure care își aprind lumânarea de botez și pun lângă ea o crenguță de busuioc, apoi se roagă să-și găsească un soț iubitor au mari șanse să se căsătorească. De asemenea, acestea trebuie să se roage și pentru sănătatea celor dragi.

Cine cumpără lumânarea de botez?

Lumânare de botez trebuie cumpărată de nași. Tot aceștia trebuie să cumpere trusoul de botez, un rând de haine pentru copil, cruciulițe pentru invitații care vin la slujba de botez și o icoană pe care să o dăruiască pruncului. Ar fi bine ca nașii să se sfătuiască cu părinții copilului înainte de a cumpăra lumânarea sau celelalte lucruri necesare pentru botez.

Părinții știu cel mai bine de ce are nevoie copilul lor pentru a se simți bine și confortabil. Nașii ar trebui să aleagă pentru finul lor un set de haine confecționat din materiale de cea mai bună calitate, care nu irită pielea și nu provoacă alergii. Hainele din bumbac organic par a fi cele mai potrivite pentru bebeluși.

Nasi de botez criterii alegereLumânarea de botez se poate asorta atât cu trusoul cât și cu hainele bebelușului. Acestea pot fi personalizate cu numele copilului sau cu data de naștere a acestuia. Părinții se vor bucura să păstreze ani la rând toate lucrurile copilului de la botez.

Lumânarea de botez poate fi păstrată atât într-o cutie cât și în camera bebelușului, ca obiect de decor, dacă nu are o înălțime prea mare.

Cine poate să fie naș de botez al unui copil?

Când părinții aleg nașii copilului, trebuie să se uite la sufletul acestora, nu la starea lor materială. Copilul nu are nevoie de averea nașilor, ci de sfaturile lor. Nașii trebuie să fie creștini adevărați care să fie capabil să-și îndrume finul pe drumul cel bun. Aceștia trebuie să-l învețe pe copil prima rugăciune și să-l ducă la biserică duminica.

De asemenea, nașii trebuie să-i vorbească copilului despre Dumnezeu și să-l ajute să se apropie de el. La botez, nașii se leapădă de cel rău și se unesc cu Hristos, trăind cu El în credință. Tot la botez, nașul trebuie să rostească Crezul. Pentru a evita situațiile neplăcute, preotul îi oferă nașului Cartea pentru a citi Crezul din ea.

Nasi de botez creștini ortodocșiCine nu ar trebui să boteze un copil?

Nu toată lumea poate boteza copii. Cei care nu merg la biserică, nu se spovedesc și nu se împărtășesc niciodată nu ar trebui să primească titlul de nași. Aceștia nu îl pot învăța pe copil să se apropie de Dumnezeu și nici nu îl vor putea îndruma pe calea cea dreaptă.

Copilul are nevoie de nași care să-i fie aproape pe tot parcursul vieții, nu doar la botez. Așadar, părinții ar trebui să aleagă cu mare atenție nașii pentru copilul lor. În cazul în care părinții pățesc ceva, nașii ar trebui să fie capabili să aibă grijă de finul lor.