cainele-pentru-bebelusi
Viața cu bebe

Cel Mai Bun Caine Pentru Copil

Aceasta este o întrebare des intalnita, dar nu există nici un răspuns solid. În teorie, aproape orice caine are potentialul de a se intelege bine cu copii. Se poate specula despre ce rase ar putea fi cele mai potrivite pentru copii, dar pur si simplu nu se ştie niciodată modul în care un câine va fi. Există mulţi factori care afectează abilitatea unui caine de a se intelege bine cu copiii. Aici sunt câteva lucruri pe care va trebui să le aveti in vedere înainte de a avea un câine de familie. Cainele poate fi foarte benefic pentru dezvoltarea copilului dumneavoastra, insa trebuie sa aveti grija la anumite aspecte.

Aspecte de luat in considerare cand cumparati un caine pentru copilul dumneavoastra

Pregătirea

Dresajul este absolut esenţial! Asiguraţi-vă că cineva din casa poate petrece o mulţime de timp pentru dresarea câinelui , mai ales daca este un catelus.Daca un copil doreste sa participe la dresaj, ar trebui ca acest lucru să se facă sub supravegherea unui adult. În plus, copiii vor trebui să fie învăţaţi cum să se comporte în jurul cățeilor.

Vârsta şi Mărimea

Gândiţi-vă la vârstele şi nivelurile de activitate ale copiilor dumneavoastră. Copiii pot fi răsturnați de un cățel care nu ştie propria sa dimensiune. Copiii mai mari ar putea strivi un caine mic, dacă nu sunt întotdeauna atenți. Poate veţi dori să luați în considerare adoptarea unui câine adult care a fost în jurul altor copii – un catelus are nevoie de o mulţime de atenţie în plus.

Personalitate

beneficiile-unui-caine-pentru-copii

O familie cu copii are nevoie în mod ideal de un caine inteligent, cu un temperament bun si nivelul de energie moderat. Anumite rase ar putea figenetic potrivite pentru copiii. Aici sunt doar cateva din rase de caini, care au tendinţa de a se înțelege bine cu copii:

  • Labrador Retriever sau Golden Retriever: Aceste rase se înțeleg de obicei foarte bine cu copiii si sunt destul de inteligente, dar pot fi foarte hiperactive în cazul în care nu primesc suficiente exercitii.
  • Pudel: Credeti sau nu, rasa Pudel este o rasă de câini extrem de inteligenți şi cu un temperament excelent. În plus, aveţi posibilitatea de a alege dimensiunea – jucărie, miniatura, sau standard.
  • Bichon Frise: Acest mic catel in forma de bila de bumbac adora sa se joace, dar nu este de obicei hiperactiv. De asemenea, este un caine mic, care este perfect pentru micuții tăi. Îngrijirea regulată este necesară.
  • Beagle: Acesti caini sunt prietenoși, inteligenți şi nu prea mari, ceea ce îi face foarte potriviti pentru copii. De obicei, aceştia răspund foarte bine la formare.
  • Cairn Terrier: Acesti caini activi și mici par să aibă o afinitate naturala pentru copii. Ei pot ţine pasul cu copiii şi tolera aproape orice, păstrându-și încă blândețea.
  • Collie şi Shetland Sheepdog: Aceste rase sunt ambele foarte calme, blânde şi tolerante, care se înțeleg bine cu copii de toate vârstele şi mărimile – ca și Lassie.
  • Dog Ciobanesc german: Aceasta rasa este extrem de loială şi de protectivă, dar trebuie să fie bine dresați. Acest câine are o latura ludică, în special la vârste mai mici.
  • Câini rasă mixtă: Acești căței sunt de obicei bine echilibrați si inteligenți. În general, ei sunt caini minunați! În plus, aveţi posibilitatea să salvaţi viața unui caine dintr-un adăpost.

Găsirea cainelui familiei

cainele-ajuta-la-dezvoltarea-copilului

Atunci când a venit timpul să cautați un câine, încercaţi să vizitaţi grupurile locale de salvare. Puteţi solicita lucrătorilor de la adăpost să vă ghideze spre câini care se potrivesc cu stilul de viaţă al copiilor tăi. Daca vreți un caine rasă pură, mergeți la un adăpost de renume, specific rasei. În caz contrar, puteti merge la un adăpost general, cu o bună reputaţie.

Dacă alegeţi să obţineţi un caine rasă pură, de la un crescător, cercetati bine reputaţia mai multora dintre aceștia. Cereţi referinţe şi vorbiți cu colegii iubitori de câini, în comunitate. Veterinarul dvs. poate fi, de asemenea, în măsură să vă sfătuiască.

Odată ce aţi ales un crescator, petreceti mult timp vorbind despre istoria, temperamentul şi socializarea puilor. Un bun crescator va cunoaște puii şi părinţi acestora bine şi vă va oferi informații.

În sfârșit Acasă

Felicitări, ați găsit un câine pentru familia dumneavoastră. A avea un câine este un mod minunat de a îmbogăţi dezvoltarea copilului şi de a crea amintiri frumoase care urmează să fie preţuite pentru anii care vor veni. Legătura dintre câini şi copiii poate fi magică. Totuși,  munca dumneavoastră nu sa terminat aici. De fapt, ea nu se va termina niciodată.