Albume si rame foto cadou botez
Botez / Creștinare

Albume și rame foto – cele mai inspirate cadouri de botez

Toți părinții vor să-și umple casa cu poze cu copilul lor nou-născut. Atât mama și tata, cât și bunicii și prietenii vor să vadă bebelușul în cât mai multe ipostaze. Oricât de multe poze le-ar face aceștia bebelușului, niciodată nu sunt destule. Dacă urmează să mergi la un botez și vrei să oferi un cadou inspirat optează pentru albume și rame foto. Nu ai cum să dai greș!

 Albume și rame foto pentru pozele copiilor

În nicio casă nu există prea multe fotografii cu bebeluși. Atât ramele foto cât și albumele pun în valoare pozele cu copiii. Există diferite rame foto, care mai de care mai atrăgătoare. În unele pot fi puse mai multe poze cu copilul, în diferite ipostaze de la 0 la 12 luni.

Dacă ești invitat la un botez și vrei să-i duci copilului un cadou deosebit, optează pentru albume sau rame foto. Chiar dacă toți invitații ar cumpăra același cadou, sunt sigură că părinții nu ar fi deranjați. Niciodată nu sunt prea multe rame foto într-o casă.

În plus, părinții se bucură să păstreze imaginile cu bebelușii lor la vedere. Cu siguranță în fiecare încăpere din casă vor exista câteva rame cu pozele copiilor. În plus, multe albume foto vor ajunge și la bunici, frați sau verișori.

În magazinele online găsești o mulțime de albume și rame foto deosebite, la prețuri accesibile, deci ai de unde alege. Poți alege între rame pentru fotografii multiple, rame cu design elegant sau jucăuș. De asemenea, și albumele foto vin în modele diferite. Alege-le pe care care îți plac cel mai mult și oferă un cadou de botez inspirat.

Albume si rame foto modeleAlte cadouri de botez pe care părinții și-ar dori să le primească

Dacă albumele și ramele foto nu sunt chiar pe placul tău, ai putea să-ți îndrepți atenția spre un alt cadou de botez. Părinții s-ar bucura să primească un card cadou la un magazin pentru copii, așa că nu ai cum să dai greș cu un astfel de dar. Folosind cardul cadou, aceștia pot cumpăra pentru bebelușul lor, lucruri de care copilul are într-adevăr nevoie.

Un alt cadou pe care l-ar putea dărui un invitat la botez este o bijuterie din aur sau argint. Adesea, la petrecerea de botez, copilul primește brățări, lănțișoare sau cercei pe care îi va păstra toată viața.

Și obiectele personalizate sunt foarte apreciate de părinți și copii. Păturile și pernele pe care este scris numele copilului sunt păstrate ani întregi de părinți.

Cărucioarele, pătuțurile, scaunele pentru masă sunt cadouri foarte utile pentru părinți. Dacă alegi să faci un astfel de cadou sigur le vei face o mare bucurie părințior, deoarece îi vei scuti de o cheltuială.

Cadouri pentru botez caruciorHainele pentru copii sunt, de asemenea, cadouri populare și utile. Copiii mici se murdăresc imediat și trebuie schimbați des. Asigură-te însă că achiziționezi haine confecționate din materiale de calitate, care nu irită pielea sensibilă a copilului. De asemenea, ar fi bine să alegi o mărime mai mare la haine, pentru a fi sigur că bebelușul va apuca să le poarte.

Cadouri în funcție de sexul copilului

Poți alege cadoul de botez în funcție de sexul bebelușului. Există multe tipuri de cadouri potrivite fie pentru băieți, fie pentru fetițe.

Cadouri pentru băieți

Dacă urmează să participi la botezul unui băiețel și vrei să-i oferi un cadou deosebit, poți opta pentru o lenjerie de pat cu un personaj din desene animale, jucării muzicale, o cărticică cu animale sau mașini care să-l atragă pe cel mic.

Cadouri pentru fete

Rochițele de prințese, păpușile, bebelușii de jucărie și cerceii din aur sunt cele mai căutate cadouri pentru fetițe. Chiar dacă bebelușul este încă mic de botez și nu se poate juca că păpușile, peste câteva luni, sigur le va căuta.

Albume si rame foto cadouri bebelusiCadouri practice pe care le poți oferi la botez

Orice părinte are nevoie de următoarele lucruri:

  • Scaun auto – perfect pentru plimbările cu mașina;
  • Premergător – deși copiii merg în premergător abia pe la 1 an, poți să oferi acest cadou la botez, pentru că-i vei scuti pe părinți de o cheltuială;
  • Sistem de monitorizare – părinții obișnuiesc să-și monitorizeze copiii, mai ales pe timpul nopții, deci un sistem de monitorizare video sau audio este foarte util;
  • Cutiuță muzicală – unii copii se liniștesc atunci când aud muzica și adorm mai repede;
  • Aparat pentru prepararea hranei bebelușului – un copil trebuie să aibă o alimentație sănătoasă și echilibrată, iar un aparat pentru prepararea hranei este foarte util pentru părinți.
Cadouri de la părinți pentru nași

Nașii îi ajută pe părinții copilului să organizeze botezul, așa că merită să primească un cadou deosebit. Dacă ești părinte și vrei să le oferi un cadou frumos celor care vor deveni părinții spirituali ai copilului tău, aceste idei de cadouri îți vor fi de ajutor.

Aparate de uz casnic 

Poți alege să le oferi nașilor de botez a copilului un aparat electrocasnic precum un robot de bucătărie, un aparat de cafea sau o friteuză cu aer cald. Dacă ai un buget mai mare poți cumpăra și obiecte mai scumpe, precum o mașină de spălat vase sau un aspirator robot.

Articole decorative 

Poți să le oferi nașilor și obiecte decorative care să se potrivească cu designul și mobilierul casei. Tablourile și ghivecele cu flori sunt printre cele mai apreciate articole decorative.

Cadouri personalizate

Părinții le pot oferi nașilor și un cadou personalizat, precum o poză de la botez, un set de prosoape cu numele lor sau un tablou cu nașii și finul.

Ce trebuie să cumpere nașii pentru botezul bebelușului?

albume si rame foto cadouri copii miciDacă este prima dată când botezi un copil sigur te întrebi ce lucruri trebuie să cumperi pentru marele eveniment. Pentru a veni în ajutorul tău, am creat o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le cumpere nașii la botez.

Trusoul de botez

Trusoul de botez al bebelușului conține un prosop pentru bebeluș și unul pentru preot, un săpun, o sticluță pentru mir, o fașă de 1 m și o crasmă de mir. Toate aceste obiecte sunt necesare în timpul slujbei de botez.

Lumânarea de botez

Nașii, trebuie de asemenea, să cumpere și o lumânare de botez. Aceasta poate fi simplă sau decorată cu flori sau materiale textile. Cei mai mulți nași aleg o lumânare care se asortează cu trusoul și celelalte articole pentru botez.

Cruciulițe pentru invitați

Nașii sunt cei care cumpără și cruciulițele pe care le pun în piept invitaților la botez. Acestea sunt, de obicei, legate cu o fundiță colorată, în aceeași nuanță cu fundița lumânării.

Icoană

Nașii cumpără o icoană pentru bebeluș, pe care preotul o sfințește. După ce icoana a fost sfințită, nașii o pot dărui cadou finuțului.

Haine de botez

După ce copilul este scufundat în cristelniță, nașii trebuie să-l îmbrace în haine noi. În cazul fetelor, nașii pot cumpăra rochițe, iar în cazul băieților, pot cumpăra costumașe. Ar fi bine ca aceștia să țină cont și de temperaturile de afară atunci când cumpără hainele de botez.

cadouri botez fete si baietiTaxa pentru botez

Nașii trebuie să plătească la biserică o taxă pentru botez. Preotul le va spune dacă există o anumită taxă sau pot plăti cât doresc.

Ce trebuie să cumpere nașii pentru băița de a doua zi?

Nașii trebuie să meargă acasă la finul lor și a doua zi după botez pentru a-i face baie. De obicei, nașa este cea care scaldă copilul, deoarece în unele regiuni ale țării, prezența bărbaților la băița de a doua zi este interzisă.

Pentru băița de a doua zi, nașii trebuie să cumpere:

  • Haine noi în care este îmbrăcat pruncul după ce este scăldat de către nașă
  • Șampon și gel de duș pentru bebeluși care nu irită pielea sensibilă
  • Scutec pentru copil
  • Un prosop și o păturică

În apa în care este scăldat copilul se pun mai multe lucruri, precum petale de trandafir, frunze de mentă, orez, o verighetă, un bănuț din argint, puțină miere de albine, o pană. Acestea sunt puse în apă pentru a aduce sănătate și noroc copilului.

Băița de a doua zi nu trebuie făcută obligatoriu. Aceasta este o tradiție pur românească, pe care unii o respectă, iar alții nu. Dacă părinții și nașii se hotărăsc să nu facă băița de a doua zi, nu i se întâmplă nimic rău copilului.